Szeptember 23-24-én kerül sor az Ars Sacra Fesztivál keretében A Csiky család Marosvásárhelyen című rendezvénysorozatra, a Keresztelő Szent János plébánia és a Marosvásárhelyi Örmény-Magyar Kulturális Egyesület szervezésében.

A rendezvény szeptember 23-án, pénteken este 6.30-kor kiállításmegnyitójával kezdődik a Deus Providebit Tanulmányi Ház előterében (bejárat a Sáros utcából). Ft. Péter Arthur főesperes-plébános köszöntője után A Csiky család Marosvásárhelyen című kiállítást Barabás Kisanna, dr. Kálmán Attila és dr. Puskás Attila méltatja, örmény népi és egyházi énekeket ad elő Kántor Éva Andrea.

Szeptember 24-én, szombaton délelőtt 11 órakor és este 7 órakor a kiállítást, plébániatemplomot és kriptát a Csiky család vonatkozásában is bemutató egyházművészeti és történelmi séta lesz magyar nyelven, délután 5 órakor pedig román nyelven.

A Csiky család a város egyik legkiemelkedőbb örmény származású családja. Fontos szerepet töltött be a város gazdasági, kulturális és egyházi életében. Az Ars Sacra Fesztivál keretében bemutatott kiállítás három nyelven (magyarul, románul és angolul) ismerteti a család és jelentős vásárhelyi tagjainak életét és művét. A kiállítás 2022. október 16-ig látogatható.