„Az emberi személyiség anyagi és lelki igényével központi helyet foglal el Jézus tanításában:
ezért annak kibontakoztatása a katolikus iskola legfőbb célja.”
– II. János Pál pápa

A társadalom, a nemzet és az Egyház jövője az ifjúságban van. Mivel a jövőt a jelen határozza meg, elmondhatjuk, hogy az Egyház jövőjét az ifjúsággal való jelenlegi viszonya döntő módon befolyásolja. Az iskola az egyik legnagyobb lehetőség számára, hogy tegyen a jövőjéért, valamint ezen keresztül népünk és társadalmunk jövőjéért is. Ezzel a lehetőséggel élünk, amikor igyekszünk továbbadni az evangéliumi örömhírt az ifjabb nemzedéknek Marosvásárhelyen, a Bolyai Farkas Elméleti Líceum katolikus osztályaiban is. Ugyanakkor arra is törekszünk, hogy a keresztény katolikus értékrend átadása mellett olyan szellemi képzést is nyújtsunk nekik, amelynek segítségével meg tudják állni a helyüket felnőttként is a mindennapok harcaiban.

A marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum a jövőépítés reményében adott helyet a katolikus osztályoknak. Amikor 2004-ben elindult az első kilencedik, akkor az volt az elképzelés, hogy idővel, a Bolyai szárnyai alatt erősödve, ez a tagozat lesz a magja a marosvásárhelyi római katolikus önálló oktatási intézménynek. Az erősödés azóta is tart, és elmondhatjuk, hogy jó úton járunk. Természetesen vannak nehézségeink, de vannak segítőkész emberek, akik ezekben a nehézségekben mellettünk állnak.

Honlapunk a katolikus osztályok életébe, mindennapjaiba nyújt betekintést. Azt szeretnénk, hogy a többi apró lépéssel együtt, ez a honlap is segíteni tudja a katolikus osztályokba járó diákok sajátos identitásának a kialakulását és megerősödését, és be is mutassa ennek folyamatát. Ezzel párhuzamosan erősíteni szeretnénk a tagozat iránti érdeklődést, és lehetőséget akarunk adni a pozitív, építő kritikára is. Jó böngészést kívánunk!

Az újraindult katolikus iskola honlapja