A marosvásárhelyi, jelenleg a Bolyai Farkas Elméleti Líceum keretében induló katolikus 9-es osztályba való bejutás előfeltétele egy külön képességvizsgán való részvétel.

A nyolcadikos diákok figyelmét felhívjuk, hogy a képességvizsgára való iratkozás érdekében május 10-12 között a saját iskolájukból igényeljék a beiskolázási űrlapot (anexa fisa de inscriere), amelyhez szükséges mellékelni a származási iskola által kiállított igazolást, hogy  a gimnáziumi évek során egy tanévben sem volt a diák magaviselete kisebb mint 9-es és egy igazolást az V-VIII osztályos vallás tantárgyból szerzett médiáról. Ezen kívül mellékelni kell diák keresztlevelének másolatát, eredeti orvosi igazolást, plébánosi ajánlást.

Iratkozni a Bolyai Farkas Elméleti Líceum Mihai Viteazul utca 15 szám alatti helyszínének a titkárságán (katolikus iskola) lehet május 15-16-án, amikor helyben kerül még kitöltésre egy szándéknyilatkozat, hogy tudomásul veszik és elfogadják az iskola belső rendszabályzatát.

A képességvizsgára május 19-én, 12 órától kerül sor. Ez csak egy szóbeli próbát jelent, ahol a jelentkező egy imát/verset mond el és megindokolja miért szeretné tanulmányait a római katolikus teológiai osztályban folytatni. Az írásbeli vallási ismeretek ellenőrzését helyettesíti az V-VIII. osztályban szerzett vallás éves médiák 2 tizedes pontossággal kiszámított átlagmédiája, tehát külön készülést ez a képességvizsga nem jelent.

Mindenkit biztatunk, hogy éljen ezzel a lehetőséggel, amennyiben egy keresztény, katolikus értékrend mellett egy kiváló közösségben minőségi oktatás és sok közösségi élmény mellett szeretné folytatni középiskolás tanulmányait.

Részletes tájékoztató itt!