Eucharisztia éve
Az EUCHARISZTIA évében a XII. erdélyi főegyházmegyei kreativitás-vetélkedő a hagyományokhoz híven minden iskoláskorú gyereknek, fiatalnak próbál lehetőséget biztosítani kreatív képességeinek versenyszerű bemutatására 12 versenykategóriában (rajz, fotó, naptár, plakát,dombormű/körplasztika, irodalom, szavalat, bábjáték/dramatizálás, rövidfilm, vokális és hangszeres zene, tánc és sport). A vetélkedőre Marosvásárhelyen, a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum és a Keresztelő Szent János Plébánia / Pro Vita Cristiana Alapítvány szervezésében kerül sor, 2020. április 24-25-én.
Regisztráció
A vetélkedőre kétfordulós regisztrációval lehet bejelentkezni a kreativitas_ms@yahoo.com email címen. A kétfordulós bejelentkezést a korábbi vetélkedők költségvetési tapasztalatai teszik szükségessé. 2020. február 14-ig tart az előregisztráció. A jelentkezők számának függvényében készül el a költségvetés, s a lehetséges támogatások felmérése (a regisztrálók részéről is érkezhet támogatás) és a pontos beosztása a kategóriáknak. Ezt követően március 14-én zárul a regisztráció megerősítése, ameddig a jelentkezők értesítést kapnak, hogy az általuk választott aktív versenykategória pontosan milyen időpontban és helyszínen kerül sorra.
A versenykategóriák közül a rajz, fotó, naptár, plakát, dombormű/körplasztika, mint passzív kategóriákban a részvételt helyettesítheti az alkotás elküldése (az alkotások beküldésének a határideje március 14) Az alkotásokat csak a verseny díjazása után lehet visszaigényelni, külön kérésre (ezért kérjük a beküldött alkotásokra feltüntetni, hogy alkotója visszaigényli-e). Az irodalom, szavalat, bábjáték/dramatizálás, rövidfilm, zene, tánc, sport, mint aktív versenykategória feltételezi a személyes jelenlétet. Egy-egy versenyző több kategóriában is indulhat, a következő szabály alkalmazásával: aktív versenykategóriában csak egy kategóriában lehet regisztrálni, a passzív kategóriák esetében nincs megkötés.
Programtervezet
A vetélkedő tervezett programja a következő:
2020. április 22 (szerda):
– 18 óra: zsűrizők és szervezők közös megbeszélése
2020. április 24 (péntek):
– versenyzők érkezése, regisztráció (Deus Providebit Tanulmányi Ház, Aula)
– délután 3-tól ünnepélyes megnyitó, vetélkedők
– este 7-től vacsora a vendégeknek
2020. április 25 (szombat):
– reggeli a vendégeknek
– 9-től a szervezők, kísérő és felkészítő tanárok közös találkozása
– 9,30-tól vetélkedők
– 13: ebéd
– 14-től vetélkedők
– 18: díjazási ünnepség – szentmise a Keresztelő Szent János plébániatemplomban, szentmise után díjak átadása
A különböző kategóriák vetélkedőinek pontos beosztását az előregisztráció után közöljük a jelentkezőkkel. A rajz, fotó, plakát, naptár, dombormű/körplasztika kategóriákban érkezett alkotásokból a szervezők időszaki kiállítást szeretnének szervezni, ennek részleteit az érintettekkel a regisztráció lezárása után egyeztetjük.

Részletes versenykiírás itt.