SZENT LÁSZLÓ évében a IX. erdélyi főegyházmegyei kreativitás-vetélkedő a hagyományokhoz híven minden iskoláskorú gyereknek, fiatalnak próbál lehetőséget biztosítani kreatív képességeinek versenyszerű bemutatására 12 versenykategóriában (rajz, fotó, naptár, plakát, dombormű/körplasztika, irodalom, szavalat, bábjáték/dramatizálás, rövidfilm, vokális és hangszeres zene, tánc és sport). A vetélkedőre Marosvásárhelyen, a Római Katolikus Teológiai Líceum és a Keresztelő Szent János Plébánia / Pro Vita Cristiana Alapítvány szervezésében kerül sor, 2017. április 7-8-án.

Regisztráció

A vetélkedőre kétfordulós regisztrációval lehet bejelentkezni a kreativitas_ms@yahoo.com email címen. A kétfordulós bejelentkezést a korábbi vetélkedők költségvetési tapasztalatai teszik szükségessé. 2017. február 10-ig tart az előregisztráció. A jelentkezők számának függvényében készül el a költségvetés, s a lehetséges támogatások felmérése (a regisztrálók részéről is érkezhet beazonosítható támogatás). Ezt követően a jelentkezők értesítést kapnak, hogy az elérhető költségvetés függvényében a regisztráció elfogadásra került-e. Február 24-én zárul a regisztráció megerősítése.

A versenykategóriák közül a rajz, fotó, naptár, plakát, dombormű/körplasztika, mint passzív kategóriákban a részvételt helyettesítheti az alkotás elküldése is. Az irodalom, szavalat, bábjáték/dramatizálás, rövidfilm, zene, tánc, sport, mint aktív versenykategória feltételezi a személyes jelenlétet. Egy-egy versenyző több kategóriában is indulhat, a következő szabály alkalmazásával: aktív versenykategóriában csak egy kategóriában lehet regisztrálni, a passzív kategóriák esetében nincs megkötés.

Programtervezet

A vetélkedő tervezett programja a következő:

  1. április 5 (szerda):

– 18 óra: zsűrizők és szervezők közös megbeszélése

  1. április 7 (péntek):

– versenyzők érkezése, regisztráció (Deus Providebit Tanulmányi Ház, Aula)

– délután 3-tól ünnepélyes megnyitó a Keresztelő Szent János plébániatemplomba, vetélkedők

– este 7-től vacsora a vendégeknek

  1. április 8 (szombat):

– reggeli a vendégeknek

– 9-től a szervezők, kísérő és felkészítő tanárok közös találkozása

– 9,30-tól vetélkedők

– 13: ebéd

– 14-től vetélkedők

– 18: díjazási ünnepség – szentmise a Keresztelő Szent János plébániatemplomban, szentmise után díjak átadása

A különböző kategóriák vetélkedőinek pontos beosztását az előregisztráció után közöljük a jelentkezőkkel. A rajz, fotó, plakát, naptár, dombormű/körplasztika kategóriákban érkezett alkotásokból a szervezők időszaki kiállítást szeretnének szervezni, ennek részleteit az érintettekkel a regisztráció lezárása után egyeztetjük.

Részletes versenykiírás