50 éves az Ady negyedi templom

Szerző: Plébánia

1972-ben, 50 éve szentelték az Ady negyedi Szent Imre templomot. A hét második felében ünnepi rendezvények lesznek. A záróünnepségre szombaton este 6 órakor kerül sor.

Urunk mennybemenetele

Szerző: Plébánia

Csütörtökön, Urunk mennybemenetelének az ünnepe. Szentmisék: fél 8, de. 10 és du 6 óra. Az esti szentmisén vendégeink lesznek, egy Budapestről és Máriapócsról Csíksomlyóra tartó zarándokcsoport.

Csíksomlyói búcsú

Szerző: Plébánia

A csíksomlyói búcsúra autóbuszt indítunk. Ára 75 lej, a plébánia irodájába lehet a befizetéssel egyben iratkozni.

Májusi ájtatosság

Szerző: Plébánia

Május a szűzanya hónapja. Az esti szentmise előtt, 5,25-től kezdődik a rózsafüzért, amelyet a Lorettói Litániával zárunk.

Fekete Madonna zarándoklat

Szerző: Plébánia

Június 20-24 között vonatos zarándoklat lesz a Fekete Madonnához és Krakkóba. Indulás Budapest Keleti pályaudvarról. Két árkategória van: A=250 EUR és B=200 EUR. Jelentkezni lehet április 1-ig a plébánia irodában. Ha meglesz a 40 személy, akkor Budapestre ingyen fognak kiszállítani.

Keresztelő Szent János csontereklyéje

Szerző: Plébánia

Plébániatemplomunkban eddig nem őriztük a névadó szent ereklyéjét. 2021. június 24-én, csütörtökön, a búcsús szentmise keretében leleplezzük Keresztelő Szent János Vértanú csont ereklyéjét, amelyet hiteles ereklyéből választottak le, majd aranyozott fémtokba helyeztek, üveggel lezártak, pecséttel megjelöltek. Az ereklye a plébániatemplom délkeleti mellékkápolnájának falán lesz látható, a latin nyelvű hitelesítő irat, valamint a magyar fordítás kíséretében. […]

Katekézisek

Szerző: Plébánia

Szerdától újrakezdődnek a katekézisek, melyeket az esti szentmisék keretébe tartunk, szerdán és pénteken.

Szentmisék kivetítve a Deus Providebit nagytermében

Szerző: Plébánia

A Keresztelő Szent János plébániatemplomban vasárnaptól minden szentmisét a templomban fogunk végezni. A vasárnapi szentmiséket minden alkalommal közvetíteni fogjuk a Deus Providebit Tanulmányi Ház Szent Mihály termében.