Örömmel tájékoztatjuk kedves híveinket és támogatóinkat, hogy Marosvásárhelyi Keresztelő Szent János Római Katolikus Plébánia sikeresen befejeztte a Lábas Házban működő Szent Imre Kollégium fűtésrendszerének kazáncseréjét. A plébánia nemcsak a kollégium mindennapi működését felügyeli, hanem az épület karbantartását és fenntartását is biztosítja. Az elmúlt évek során számos kihívással kellett szembenéznünk, ám a legégetőbb problémát a fűtés biztosítása jelenti, különösen a téli időszakban.

A felújított fűtésrendszer nemcsak az épület fenntarthatóságát növeli, hanem hozzájárul ahhoz is, hogy a Szent Imre Kollégium diákjai számára otthonosabb feltételeket biztosítsunk. Az új, modern kazán beszerelése jelentős mértékben javította az épület energiahatékonyságát, csökkentve ezzel az energiaszámlákat, és biztosítva a megfelelő hőmérsékletet a téli hónapokban.

Mindemellett különös tekintettel vagyunk a kollégiumi életre is, hogy továbbra is megvalósulhatnak a nemzeti és keresztény értékek átadása, valamint a közösségépítő programok. A kollégium a jövőben is folytatja a színvonalas nevelői munkát, segítve a diákokat az érett és felelős személyiséggé válásban. Immár 20 éve fennálló Szent Imre Kollégiumban eddig évente több száz magyar diák részesítettünk anyagi, szellemi támogatásban és nevelésben és ezt a munkánkat szeretnénk továbbra is folytatni a magyar közösségünk érdekében.

A Marosvásárhelyi Keresztelő Szent János Római Katolikus Plébánia 

köszönetét fejezi ki

 a Magyar Kormánynak,

a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságnak

és a Bethlen Gábor Alapnak

a GNP-KP-1-2023/3-000141 azonosítószámú

Diákkollégium fűtésrendszer felújításának támogatása c. pályázat keretén belül megítélt

800.000 forint támogatásáért.