2024 augusztus 1. és 4. között egy különleges hittábort szerveztünk Kommandóban, amelynek célja volt, hogy a résztvevő harminc gyermek elmélyíthesse hitét, erősíthesse közösségi kapcsolatait, valamint megismerkedjen keresztény hitünk értékeivel.

A tábor első napján a diákok megérkezése után Péter Arthur által vezetett ünnepélyes megnyitóval kezdtük a programot. A napot csoportos játékok töltötték ki, amelyek célja a diákok közötti kapcsolatok kiépítése volt. A délutáni program közösségi identitásról és keresztény értékekről szóló beszélgetésekkel, valamint bibliai történetek megismerésével folytatódott. Az este tábortűz körül énekléssel és lelkigyakorlatokkal zárult.

A második napon a résztvevők korosztályokra bontva vallás-műhelyekben vehettek részt, majd szabad foglalkozások és projektek következtek. Az estét egy interkulturális program színesítette, ahol a diákok bemutatták az általuk tanultakat, közös zenés bemutatókat tartottak, majd egy közös filmnézés zárta a napot.

A harmadik napon közös kirándulás következett a környéken. A délután folyamán lelkigyakorlatokon és csoportos beszélgetéseken vettek részt, ahol a hit és az értékek kérdéseit járták körül. Az estét a diákok által előadott bibliadráma és közös éneklés zárta.

Az utolsó nap szórakoztató tevékenységekkel, sport- és kézműves foglalkozásokkal telt, majd egy rövid sétával zárult. A délutáni búcsú és értékelés során a tábor során szerzett élményeket és tanulságokat összegzették, végül záró ünnepséggel búcsúztak egymástól a résztvevők.

A hittantábor nemcsak a hit elmélyítésére, hanem az egyéni és közösségi kapcsolatok megerősítésére is kiváló lehetőséget biztosított. A programok során tanult keresztény értékek segítették a résztvevőket abban, hogy erkölcsi fejlődésük elősegítése mellett közösségük aktív és értékes tagjaivá váljanak. Külön öröm volt, hogy a tábor színes és kreatív programjai révén a gyermekek vidám, tartalmas napokat tölthettek el távol a hétköznapi kötelezettségeiktől.

A Marosvásárhelyi Keresztelő Szent János Római Katolikus Plébánia köszönetét fejezi ki

Magyarország Kormányának,

a Miniszterelnökség

Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának

 és a Bethlen Gábor Alapnak az 

EKCP-KP-1-2024/2-000108 számú 

Nyári hittantábor gyerekeknek c. pályázat keretében megítélt

400.000 forint támogatásért.