A Szent Imre Kollégium felújítása

A BGA Zrt. támogatásának köszönhetően, a Keresztelő Szent János Plébániához tartozó épületben, a Lábas Házban, a nyár folyamán 20 szoba padlóját szalagparkettáztuk, valamint néhány rosszabb állapotban levő fürdő felújítását végeztük el. Ez a beruházás a lakhatási körülmények nagy minőségi változását jelenti az itt lakó középiskolás és egyetemista fiatalok számára. Ugyanakkor közvetetten hozzájárul a kollégium további, jó működéséhez, hosszútávon lehetőséget biztosítva a kitűzött cél megvalósítására, azaz a fiatalok keresztény értékrendhez igazodó nevelésére.

Dósa Bea Boglárka, XII. osztályos tanuló, a Szent Imre Kollégium lakója, így fogalmazza meg élményét a felújítások láttán:

„Az idei ősz derekán negyedik alkalommal volt szerencsém visszaköltözni a kollégiumba. Ez alkalommal viszont egy rendkívüli meglepetésben részesültünk, szobatársaimmal együtt: új padlózat fogadott bennünket J. Bevallom az elmúlt három év alatt az oly türelmesen szolgáló deszkák eléggé szívemhez nőttek, úgy éreztem tiszteletet érdemlőek, hiszen annyi évet leróttak a bentlakók lábai alatt becsülettel és alázattal. Ám őket is elkoptatta az idő vasfoga és jajveszékelve recsegtek fel egy-egy erőteljesebb lépés nyomán.

Amikor az új, csillogó padlózaton végigfutott a tekintetem, jóleső érzés járt át: a Kollégium megújulva hazavár. A meglepetést követő pár percben már önfeledten próbálgattuk a parkettát, azaz gyermeki bohósággal csúszkáltunk végig rajta.

Remélem, hogy majd sok éven át rengeteg diáknak megadatik, hogy ilyen családias környezetben testvérekké formálódjanak…”

Fényképes beszámoló itt: http://mvh-belvaros.plebania.ro/wp-content/uploads/2017/10/Honlapra_Fenykepes_beszamolo_Szent_Imre_Kollegium.pdf